آرزوهای نجیب

بایگانی
پیوندها

مامان یحیی و تجربه‌های سالم‌ زندگی کردن

دوشنبه, ۱۴ مرداد ۱۳۹۸، ۰۶:۱۹ ب.ظ

خب یکم بریم توی نقش خانم خونه و این حرف‌ها.

 

خب همه‌مون دیگه در جریان هستیم که این روزها کیفیت همه‌چیز اومده پایین و از اون ور قیمت‌ها تا فلک هم رفته: آیکون با روحانی تا ته درۀ بدبختی. می‌دونم این روزها با توجه به زندگی شهرنشینی خیلی نمی‌تونیم زندگی سالمی از لحاظ تغذیه داشته باشیم؛ چون همه‌چی شیمیایی شده و اینها؛ ولی تا حدودی می‌شه هنوز تغذیۀ سالمی داشت. اگر سعی کنیم مثل قدیمی‌ها یه سری مواد غذایی‌مون رو خودمون تهیه کنیم.

رب از اون موادغذایی پرمصرف هست برای ما ایرانی‌ها. با افزایش قیمت‌ها، قیمت قوطی یه رب بزرگ (فکر کنم یه کیلویی باشند) شده بیست تومن اونم با مارک‌ها داغون. فرض کنیم گوجه کیلویی شش تومنه. شما پنج کیلو گوجه که بگیرید میشه سی تومن. از این پنج کیلو گوجه حداقل چهار کیلو رب گوجه در میاد. یعنی اگر بخواید چهار کیلو رب بگیرید می‌شه هشتاد تومن؛ ولی با سی تومن می‌تونید چهار کیلو  رب خوشمزۀ خونگی تهیه کنید و پنجاه تومن هم صرفه‌جویی کنید و از همه مهم‌تر سالم‌تر زندگی کنید. 

امروز می‌خوام تجربۀ رب گوجۀ خونگی درست‌کردن رو باهاتون شریک شم.

ما اومدیم از سر کوچه پنج کیلو گوجه خریدیم. شستیم و خردش کردیم. بعد همراه با چند حبه سیر ریختیم توی مخلوط کن و ریزریزش کردیم. بعد توی قابلمه ریخیتم و بهش نمک و  فلفل زدیم و گذاشتیم خوب بپزه. حدود دوسه ساعت یا شایدم یه کم بیشتر یا کمتر. بعد مواد رو گذاشتیم تا سرد شد. وقتی خوب سرد شد. مجدداً توی مخلوط کن ریختیم تا موادمون یه دست بشه و باز گذاشتیم یه نیم ساعتی بپزه. و بعد از نیم ساعت شما یه رب خونگی سالم دارید.

 

می دونم این گوجه‌ها هم کلی مواد شیمیایی بهش زدن؛ ولی حداقل با این رب گوجه که خودمون درست می‌کنیم یکی از مراحل مواد شیمیایی رو حذف می‌کنیم توی خوراکی‌هامون.

 

 

 

 

  • گلی

نظرات (۱۲)

آفرین :)

سیرو برای چی بهش می زنین؟ به خاطر طعم دادن؟

باور می کنی امروز صبح داشتم به همین مساله فکر می کردم؟! :) مادربزرگ منم کلی رب خونگی درست کرده برامون. اتفاقا رنگ و طعمی هم که به غذا می ده بهتر از رب های توی قوطیه.

پاسخ:
از اونجایی که سیر کلی خاصیت درمانی داره می‌ریزیم. 
می‌دونی که ما ایرانی‌ها کلاً غذاهای سرد بیشتر می‌خوریم و این خیلی بده و از اون طرف سیر گرمه. سیر باعث می‌شه تعادل بین گرم و سرده می‌شه. 
البته به‌نظر من مزه‌ش رو هم بهتر می‌کنه. 

بابای منم یه کم پیش داشت به مامانم می‌گفت رب بازم گرون شده، بیا گوجه بگیریم خونگی درست کنیم😅

پاسخ:
به‌نظر من تجربهٔ خوبیه. 
کار خیلی راحتیه هم اگر بخوای کم‌کم درست کنی.

ما معمولا هرسال همراه کل اقوام پدری جمع میشیم باغ بابابزرگ؛ و تو یکی دو روز چنتا دیگ بزرگِ رب درست میکنیم برای مصرف یه سال همه مون :)

یه نکته هم به نکات اقتصادی تون اضافه کنم، یه کیلو رب خونگی معادل یه کیلو رب کارخونه ای نیست. از رب خونگی یه قاشق به غذا بزنی رنگ میگیره ولی رب های کارخونه ای کل قوطی رو برا یه ذره رنگ باید خالی کنی!

پاسخ:
خوش به حالتون.
 خوش به حالتون.
خوش به حالتون.
چه روزهای خاطره‌انگیزی هم شده براتون. 

دلم باغ خواست 😫

ما هنوز سنتی زندگی می کنیم 

رب، آبلیمو، آبغوره، عرقیات سنتی، مربا، شربت، ماست تو خونه تهیه میشه. 

محصولات کشاورزی هم از باغ مون میاد. 

اعم از غوره و گوجه، خیار و مبوه و سبزی و.     

پاسخ:
خوش به حالتون. 
هر بار که از این محصولات خونگی استفاده می‌کنی یاد ما هم باش (:

توی رب گوجه ادویه و سیر می‌ریزن؟ یا خود حضرت حق. : |

.

خیلی از مغازه‌ها اگر بگی گوجه ربی می‌خوام، گوجه‌هایی که دو سه روزی هست مونده رو با قیمت ارزونتری می‌فروشن. گوجه‌هایی که سالمه و فقط مشکلش اینه که یه کمی دم مغازه مونده و اون خوشگلی ظاهریش رو از دست داده. 

جالبه که خیلی چیزها رو میشه توی خونه درست کرد. ولی کسی سراغشون نمی‌ره. مثل خیارشور یا حتی ماست و پنیر. 

پاسخ:
فلفل و سیر نه ادویه. خیلی خوشمزه می‌شه که (:

آره اگر از این گوجه‌ها بگیریم که دیگه واقعاً مقرون به صرفه‌تر می‌شه؛ ولی خب پدر من حوصلهٔ این جور خریدها رو نداره. میره یه سبد گوجه می‌گیره و میاره می‌گه هر کاری می‌خواید باهاش کنید 😂😂
  • پلڪــــ شیشـہ اے
  • ایول الله سادات جان. خداقوتتون بده.

    ان شاءالله خدا کمک کنه بهمون انجام بدیم. 

    ما هفته دیگه پروسه اش رو داریم. :)) 

    پاسخ:
    به‌سلامتی (:

    از همین حالا خداقوت جانا 😘
  • پلڪــــ شیشـہ اے
  • قربانت :*

    پاسخ:
    :*

    ممنون بابت توضیحات.

    ما فقط نمک می زنیم!

    پاسخ:
    فدای شما (:


    ماست و پنیر و ترشی درست میکنیم ولی رب نه.امتحانش میکنم.

    یه سوال،جریان مامان یحیی چیه؟

    پاسخ:
    یحیی گل پسر منه دیگه (:

    فکر نمیکردم بچه داشته باشی.

    پاسخ:
    الان پسر ندارم که. 
    در آینده می‌شم مامان یحیی(:

    فقط خواستم بگم که رب خونگی خیلی سریع کپک می‌زنه مراقب باشید.

    میگن نمک و ریختن یک لایه‌ی روفن جامد روش و گذاشتن اون در جای سرد برای جلوگیری از کپک موثره.

     

    ولی آره، جدا به این تفاوت قیمتش توجه نکرده بودم.

    پاسخ:
    ممنون از راهنمایی‌تون (:

    سلام

    من چرا این مطلبو دیدم آخه:)

    خب حالا ایراد کنم چند نکته رو:

    اینکه برای رب پختن که گوجه 6 تومنی (با توجه به تاریخ مطلب) نمیگیرن که، لذا گوجه دو سه تومنی میگیرن؛ بعد اینکه مطمئنم "از پنج کیلو گوجه چهار کیلو رب" در نمیاد. در واقع نهایتا یک پنجم گوجه تبدیل به رب میشه، مگر نیت به غلظت پایینتر از معمول داشته باشیم که بازم نهایتا سه پنجم گوجه ها رب بشن. (که به سه پنجم هم نمیرسه و اصلا کپک میزنه سریع اگه رقیق باشه)

    دوم اینکه:

    30,000=3,000*10

    15,000=30,000/2

    اکثر برند های رب که سوای ناسالم بودنشون حداقل عملیات گند زدایی روشون انجام شده و دست کم غلظتشون تابع یه استانداردی هست و قیمتشون در بازه ی 19 تا 20 هزار تومن متغیره بوده تا یک ماه پیش؛ حال اینکه رب ما کیلویی 15000 در میاد که این هنوز قیمت تمام شده نیست!

    حالا شما وقت و رفت آمد برای خرید گوجه و حمالی و گاز و بشور بساب و نظارت و صاف کردن و پختن و... اینارم حساب کن:))

    روی نظر کاربر هومورو هم نمیشه توقف کرد چون رب خونگی همیشه هم خوب رنگ نمیده همونطور که رب کارخونه ای همیشه هم بد رنگ نمیده و رنگ تابع وضع گوجه ی مصرفیه.

    آخرشم جبر ایجاب میکنه نمک مضاعف اضافه بشه که به کپک ختم نشه.

    در کل آیتم خوبی نبود در جایگاه مثال برای سالم زندگی کردن:))

    آبلیمو و آبغوره ولی غیر صنعتی باشه خوبه.

    بله درسته من بسیار رب پختم:)

    پاسخ:
    سلام.

    ((:

    چه محاسباتی هم کردید. دقیق و ظریف (: